Sisteme de filtrare praf, mirosuri si substante nocive
Producem o gama completa de sisteme tehnice, comerciale, industriale, pentru filtrarea aerului si controlul poluarii in diferite ramuri industriale ca: industria materialelor de constructii, industria chimica, industria siderurgica, industria metalelor neferoase, industria miniera, industria alimentara (morarit si panificatie), precum si in alte domenii.
Solutii complete pentru tehnologia de desprafuire si filtrare
Realizam instalatii de filtrare pentru industria energetica, industria cimentului, industria chimica, industria alimentara, industria extractiilor de materii prime, industria incinerarii de deseuri si alte asemenea industrii.
Gama noastra de produse include piese de schimb, dispozitive de masurare si control, carcase de metalice, cartuse de filtrare, rame de filtrare, articolele de climatizare cum ar fi filtrele cu maneci si buzunare, bureti de filtrare pentru filtrele de aer, dar si casete de filtrare, capacele pentru saci si suspensiile, curelele de reglare, pulbere prefiltrare pentru sistemele de filtrare.
Instalatii de ventilatie, aspirare, filtrare si conditionare a aerului industrial
Instalatii de colectare a prafului - Instalatii complete de desprafuire
Instalatiile de colectare a prafului sunt concepute pentru a capta si separa praf si particule solide din numeroasele sectoare industriale, cum ar fi lemnul, metalul, industria de reciclare, precum si in domeniul hartiei, cimentului si constructiilor de masini. Datorita designului modular, instalatiile pot fi extrem de personalizate pentru a satisface diferite cerinte ca de exemplu forta de extractie, concentratia de praf si calitatea prafului sau pot fi adaptate la conditiile de mediu.
Un adult respira zilnic de circa 25000 de ori, ceea ce inseamna 18 - 20 de respiratii pe minut. Pentru ca organismul sa ramana sanatos, aerul curat este vital. Ajungem sa-i apreciem importanta abia atunci cand nu se mai gaseste in cantitate suficienta sau cand este impur ori incarcat de substante nocive. Aceste substante pot fi generate in urma a varii procese de lucru. Este vorba despre particule cat se poate de fine, de gaze sau de aburi. Daca acestea ajung pe membranele mucoase sau in plamani, provoaca afectiuni, iar in cel mai rau caz pot duce la deces.
Substantele nocive se impart in doua categorii:
1. Particule: pe de o parte praful uscat, cum ar fi fibre, praf fin sau fum, iar pe de alta parte praful higroscopic, cum ar fi cristale, saruri, spori, germeni sau aerosoli.
2. Gaze: in categoria gazelor si a vaporilor, se gasesc moleculele libere din aer, cum ar fi cele de ozon, precum si vaporii si gazele solubile in apa, solubile in grasimi, acide sau bazice.
Filtrele industriale destinate recuperarii emisiilor de praf si gaze
Sunt echipate cu sistem automat pentru autocuratare si recuperare praf care poate fi apoi usor dirijat catre un sistem de golire si transport mecanic sau transport pneumatic. Filtrele industriale pentru recuperare praf, fum sau alte noxe, garanteaza protectia mediului inconjurator si respectarea legilor in vigoare.
Statiile noastre de filtrare si recuperare praf, fum sau alte noxe includ toate facilitatile posibile pentru a asigura un randament maxim:
• sistem propriu de cuplare la zona cu emisii de praf, fum, ceata de ulei
• dispozitiv propriu pentru autocuratare cartuse filtrante care include: electrovane cuplate la aer comprimat si la tablou electronic care asigura jeturi regulate de aer comprimat pentru scuturare saci filtranti
• tablou electronic central care asigura setarea timpilor de scuturare si pauza intre scuturari cat si cantitati corespunzatoare de aer comprimat
• usa acces pentru control in spatiul unde sunt montate cartusele sau sacii filtranti
• diferite modele de buncare de golire si extractie sau recuperare praf
• ventilatoare industriale pentru aspirare praf
• tubulatura modulara, cicloane, vane de diferite tipuri sau hote pentru captare praf, fum sau ceata uleioasa
• coturi cu raza mare de curbura si coturi speciale antiuzura
• dozatoare celulare – ecluze celulare pentru descarcare praf
• la cerere executie din otel ionoxidabil
• la cerere executie cu protectie ATEX, pentru pulberi explozive sau gaze usor inflamabile
• executie speciala pentru industria farmaceutica
Cele mai frecvente substante periculoase pentru sistemul dvs. respirator
Pentru o imagine aprofundata, sa analizam pericolele mediului de lucru. Riscurile pot fi impartite in aproximativ sase grupuri (unele substante pot fi clasificate in mai multe categorii):
Organizatia Mondiala a Sanatatii ofera, de asemenea, informatii suplimentare despre substantele nocive legate de locul de munca.
Instalatii de filtrare cu carbune activ si retinerea noxelor degajate sub forma de solventi, Compusi Organici Volatili (COV)
- tratarea gazelor in industria electronica
- captarea si retinerea noxelor degajate sub forma de vapori si fum toxic de la baile de tratament termic cu acizi
- in industria metalurgica, la extractia si captarea noxelor din vaporii produsi in urma operatiilor de decapare, in fluxul de producere a tablelor si sarmelor - dezodorizarea gazelor din industria alimentara, din zootehnie, in sacrificarea animalelor, din statii de epurare ape uzate, statii de sortare si TMB deseuri reciclabile, instalatii de tratare mecano-biologica si compostare, etc.
Filtrele cu carbon activ pot fi folosite in orice proces industrial unde este necesara retinerea si indepartarea COV-urilor sau a mirosurilor, prezente in concentratie mica: la liniile de vopsire, in industria chimica, in industria alimentara etc.
Filtrarea cu carbon activ se aplica in toate procesele industriale unde este necesara retinerea si indepartarea COV (Compusi Organici Volatili) sau a mirosurilor cu o concentratie mica: liniile de vopsire, industria chimica, industria alimentara, etc. Solventul continut in aerul care trebuie curatat este condensat prin capilaritate si retinut de carbonul activ. Acest fenomen de adsorbtie este direct proportional cu suprafata de carbon activ si este influentat de mai multi factori: concentratia de Compusi Organici Volatili (COV) care trebuie retinuta, umiditatea, temperatura, viteza de intrare pe suprafata carbonului activ, timpul de contact si marimea particulelor de carbon activ.