Instalatii de ventilare locala prin aspiratie
Producem o gama completa de sisteme tehnice, comerciale, industriale, pentru filtrarea aerului si controlul poluarii in diferite ramuri industriale ca: industria materialelor de constructii, industria chimica, industria siderurgica, industria metalelor neferoase, industria miniera, industria alimentara (morarit si panificatie), precum si in alte domenii.
In sectiile industriale cu degajari de nocivitati concentrate se poate aplica un sistem de captare locala sau se pot prevedea dispozitive de aspiratie, de refulare sau aspiratie si refulare. Aceste sisteme limiteaza imprastierea nocivitatilor si asigura parametrii aerului in zona de lucru. Solutia cu marirea debitului de ventilare pentru realizarea concentratiilor admise de nocivitati in zona de lucru genereaza viteze mari ale aerului si riscul imprastierii nocivitatilor in intregul volum al halei.
Desprafuire industriala. Solutii complete pentru desprafuire industriala - praf, fum, vapori de ulei, ceata uleioasa, etc.
Desprafuitoare centralizate sau locale, mobile sau fixe, cu saci sau cartuse, cu optiune de curatare cu aer comprimat.
Sisteme de filtrare a aerului eficiente energetic pentru aplicatii industriale.
Filtrare de inalta eficienta >99% pentru particule pana la 1 micron. Mentenanta usoara. Exact ce aveti nevoie pentru o filtrare eficianta. Indiferent de cerintele dumneavoastra de filtrare industriala, noi avem solutia potrivita. Cea mai mare gama de unitati de filtrare si tehnologie de varf - toate aspectele pentru a sustine afacerea dumneavoastra. Va ajutam să mentineti functionarea utilajelor la cele mai inalte standarde.
Hote de extractie - Hote aspirante - Hote industriale
Hotele aspirante sunt o modalitate eficienta de a extrage gazele poluante in apropierea procesului de productie, acestea reduc cantitatea de fum, particule mici, praf fin, ceata si aerosoli din atmosfera halei de productie.
Instalatiile locale de aspiratie prin viteza aerului generata, realizeaza o limitare a imprastierii nocivitatilor, asigurand in acelasi timp si deschiderile minim necesare desfasurarii proceselor tehnologice. Dispozitivele utilizate trebuie sa asigure o captare cat mai completa a degajarilor nocive, sa nu impiedice procesul de productie si sa permita o pozitie normala a lucratorului, incat sa nu fie intre sursa generatoare de nocivitati si deschiderea de aspiratie. Aceste instalatii sunt alcatuite din dispozitivul de captare, canal de aer si ventilator. Dispozitivele de captare a nocivitatilor din imediata apropiere a degajarilor nocive pot fi: deschise, semi-inchise sau inchise.
Fumul de sudura, praful de polizare, ceata de ulei: industria prelucrarii metalelor produce tot felul de contaminanti. Sudorii si personalul din zonele de lucru sunt expuse la acesti contaminanti. Este esential sa se creeze conditii de munca sanatoase si sigure prin reducerea acestor riscuri. In acest sens preventia este un aspect foarte important. Atat de important, de fapt, incat standarde internationale au fost stabilite pentru a le reglementa. Fumul de sudura, particulele mici si resturile de metal topit din aer trebuie sa fie tratate in mod eficient prin intermediul ventilatiei si filtrarii. Acest lucru asigura ca operatorii se simt mai bine si performeaza mai bine. Rezultatul este o productivitate mai mare si un absenteism redus din cauza bolilor.
Aspiratii marginale - Aspiratie industriala - Exhaustare
Sisteme constructive de tip aspiratii marginale se utilizeaza in special la captarea degajarilor nocive de pe suprafata bailor industriale. Baile industriale contin diferite solutii reci sau calde, pentru procese industriale de spalare, decapare, degresare, grunduire, vopsire prin scufundare sau tratamente termice de suprafata ca: zincare, nichelare, cromare, etc., care prin evaporarea de pe suprafata lor produc vicierea incaperii. In general piesele ce trebuie tratate se introduc in solutie pe deasupra baii, incat nu pot fi folosite hote sau nise de ventilare.
Caracteristici ale sistemelor de ventilare industriala
Ventilarea spatiilor industriale implica folosirea unor sisteme complexe, personalizate si eficiente pentru fiecare locatie. Caracteristicile acestor sisteme de ventilatie industriala sunt capabile sa rezolve aerisirea si protejarea urmatoarelor tipuri de activitati:
• Spatii pentru depozitare produse agricole, alimentare sau magazine mari;
• Sali de sport, fitness, centre SPA, bazine de inot;
• Industria alimentara, metelurgica, textila, chimica, etc.;
• Centre de sanatate private, de stat, clinici sau spitale;
• Spatii destinate birourilor, locatii de cult.
Iata care sunt caracteristicile sistemelor de ventilatie industriala pentru a putea realiza eficient necesarul de aerisire in locatiile prezentate anterior:
• Prezenta tehnologiei de ventilatie industriala cu recuperare de caldura permite economii importante in timpul iernii si conditionarea aerului in timpul verii;
• Folosirea flexibila a ventilarii prin control individual a cantitatii de aer eliminat in raport cu cel introdus;
• Reglarea debitului de evacuare in conditii de temperatura interioara foarte ridicata;
• Crearea unui program de ventilare industriala procentuala in functie de debitul de evacuare;
• Masa redusa, adaptabilitate, compactitate si fiabilitate;
• Versatilitate pentru a fi pus in opera cu sau fara tubulatura;
• Costuri de exploatare reduse;
• Costuri suportabile pentru achizitie si instalare;
• Mentenanta asigurata.
Importanta ventilatiei industriale
Modul de utilizare diferit a spatiilor de productie si cerintele speciale de ventilare industriala solicitate de normele de protectie a muncii, arata cat de importanta este aceasta procedura. Va prezentam in continuare cele mai importante aspecte pentru a sublinia clar necesitatea includerii unui sistem de ventilatie adecvat:
• Asigura continuitatea productiei in conditii sigure de munca;
• Permite realizarea calitatii produselor sau serviciilor conform activitatii;
• Reduce semnificativ posibilitatea aparitiei de accidente de munca;
• Contribuie la atingerea eficientei energetice prin stoparea pierderilor de caldura;
• Sporeste valoarea de piata a cladirii si implicit a afacerii in sine.
Analizand aceste facilitati, putem afirma ca proiectul pentru aerisirea spatiilor industriale sau comerciale mari isi merita pe deplin sustinerea. Bazati-va de la bun inceput pe experienta producatorilor de sisteme de ventilatie industriale si puneti-le in opera doar cu ajutorul unei echipe calificate in acest domeniu.
Abordarea activitatilor din industrie implica valorificarea resurselor si tehnologiei actuale pentru protejarea angajatilor si a mediului. Un sistem de ventilare industriala este apreciat, in primul rand, pentru functia pe care o indeplineste, insa contribuie direct la reducerea consumurilor ocazionate de producere de energie termica sau climatizare.
Solutii pentru realizarea ventilatiei industriale
Solutiile pentru ventilarea industriala sunt diferite si pot fi adaptate concret pentru fiecare cladire si spatiu in parte. Astfel, intr-o incinta industriala securitatea locului de munca, din perspectiva prezentei aerului curat si temperaturii adecvate, este influentata de mai multi factori. Cei mai importanti sunt prezentati in continuare:
• Existenta unui curent natural de aer;
• Temperatura sezoniera inregistrata in jurul cladirii;
• Prezenta unor perturbatii termice produse de procesul de productie sau parti ale cladirii care se pot supraincalzi sau raci excesiv in functie de anotimp;
• Umiditatea aerului in functie de sezon sau particularitati deosebite ce rezulta din fabricarea produselor si schimba calitatea aearului.
Ulterior, in baza analizei realizata de o firma specializata in ventilatie industriala, se va lua in considerare una dintre metodele de ventilare. In baza factorilor prezentati anterior, analizam in continuare tipurile de ventilatie industriala ce pot fi puse in opera sau pot fi realizate direct chiar de catre personal:
- Ventilatie naturala – Este cea mai simpla si usor de realizat ventilare ce se poate realiza indiferent de dimensiunea spatiului. Va fi suficient sa fie accesibila o zona de intrare a aerului exterior si simultan o alta pentru refulare. Curentul de aer creat va inlocui relativ rapid aerul contaminat. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta varianta sa nu fie prielnica lucrului zilnic, aerul rece sau foarte cald fiind greu de suportat pe durata unui schimb. Totusi, la nevoie, ramane cea mai buna solutie de ventilatie industriala fara costuri si in caz de urgenta;
- Ventilatie mecanica – Reprezinta solutia care se aplica atunci cand necesarul de inlocuire a aerului contaminat trebuie sa se realizeze rapid, continuu si cu eficienta maxima. In cladirile industriale acest tip de ventilatie va fi proiectat personalizat, uneori chiar pentru fiecare post de lucru. Sumarea captarii aerului poluat se realizeaza prin intermediul unor trasee speciale de tubulatura ce conduc si evacueaza aerul in exterior. Simultan functioneaza ventilatoare industriale care introduc aer proaspat;
- Ventilatie mixta – Aprobarea adoptarii acestei solutii de ventilatie industriala se face in urma unui studiu specializat. Sunt situatii determinate de configuratia cladirii si specificul activitatii cand poate fi alternata ventilarea naturala cu ventilarea mecanica. Existenta unui program bine stabilit de ventilare in acest caz este obligatorie;
- Ventilatie cu recuperare de caldura – Ventilarea corecta presupune absorbirea de aer din exterior. Aerul poate fi foarte rece sau foarte cald, prin urmare disconfortul creat in procesul de productie sau lucru la birou poate fi accentuat. In acest caz, si acolo unde spatiul permite, se poate folosi ventilatia cu recuperare de caldura. Aceasta tehnologie este capabila sa extraga aer contaminat si simultan sa introduca aer curat. Aerul extras are o temperatura acceptabila si va incalzi aerul proaspat introdus. Diferenta de temperatura intre cele doua fluxuri este minima si permite functionarea sistemului in mod continuu.